المقادير
نصف كيلو جمبري صغير الحجم
بصلة متوسطة مبشورة
راس ثوم صغير مدقوق بملح وشطة وكمون
2 كوب عصير طماطم
ملعقة أرز
ملعقة دقيق
ملعقتان نعناع جاف
زيت ذرة
الطريقة
نضع كمية من الزيت ونضع عليه البصلة حتى تصفر ثم نضيف الثوم المدقوق بالشطة والكمون والملح حتى يحمروا ثم نضيف الطماطم ونتركهم حتى يتسبكوا ثم نضيف 2 كوب ماء والجمبري ومعلقة الرز ونتركهم حتى يستوي الجمبري ونظبط الملح والفلفل حسب الرغبة بس الطبق دة يحب الشطة وفى كوب نضع الدقيق ونصف كوب ماء ونقلبهم ونصفيهم ونضيفهم على الوصفة ونقلب حتى يتخن شوية زى المهلبية ونضعه في الأطباق وفى طاسة نحمر النعناع الناشف في شوية زيت ونطش الأطباق بلنعناع ويقدم