المقادير.
كيلو جمبري مقشور
بصلة كبيره
كيلو ملوخية
ملح
فلفل
ملعقه كسبرة
ملعقة ثوم مفروم
سمن
ملعقتين صلصة
*****************طريقه العمل.
أغسلي الجمبري المقشور جيدا
قطعي البصله كريهات صغيره
ضعي السمن الكافي لتحمير البصلة بعد ان يصل البصل الي اللون الاصفر اضيفي الجمبري
قومي بالتقليب حتي يتم تحمير الجمبري
اضيفي الصلصة مع ربع كوب ماء الي الجمبري والبصل
بعد ان يتم تسبيكة اضيفي الماء الكافي لكميه الملوخيه مع اضافة الملح والفلفل
بعد وصول المياه للغليان اطفئي النار وضيفي الملوخية
قومي بتحمير الثوم مع الكسبرة
ثم اضيفيهم الي الملوخيه
بالهنا والشفا ويا رب تنال اعجابكم
****************************